ESTÜ Duyurular

Pedagojik Formasyon Dersleri Duyurusu

“Pedagojik Formasyon Eğitimi” İle İlgili Önemli Duyuru

2023-2024 eğitim-öğretim dönemi güz yarıyılı itibarıyla kayıtlı olduğu program müfredatında yer alan derslerde başarısız dersi kalmayan ancak pedagojik formasyon derslerini tamamlamamış/başarısız olanların sadece pedagojik formasyon derslerine devam etmek amacıyla öğrencilikleri devam ettirilemeyecek olup mezuniyet işlemleri tamamlanacaktır. Bu mezunlar talep etmeleri halinde kalan formasyon eğitimi derslerini yükseköğretim kurumları tarafından düzenlenen Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programlarından alabileceklerdir.

2022-2023 eğitim-öğretim dönemi bahar yarıyılında pedagojik formasyon eğitimi derslerini almaya başlayan ancak mezuniyet aşamasına gelememiş olan öğrenciler, kalan diğer alan dersleri ile birlikte formasyon eğitimi derslerini de azami öğrenim süresi boyunca alabileceklerdir. Ancak azami öğrenim süresinin son döneminde olup kayıtlı olduğu programın mezuniyet için gerekli tüm şartlarını yerine getiren ve pedagojik formasyon derslerinin bir kısmını alanların, öğrencilik statüsünün son bulması nedeniyle kalan dersleri için talep etmeleri halinde formasyon eğitimi derslerini yükseköğretim kurumları tarafından düzenlenen Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programlarından alabileceklerdir.

Pedagojik Formasyon Programına Devam Eden Öğrenci Dilekçesi için TIKLAYINIZ.

Pedagojik Formasyon Programına İlk Defa Başvuran Öğrenci Dilekçesi için TIKLAYINIZ.

Önemli Not: 16.02.2024 tarihine kadar kayıtlı olduğunuz birime dilekçe ile başvurmanız gerekmektedir.

Son sınıf öğrencileri programlarının uygun olması durumunda 2023-2024 Akademik yılı Bahar Döneminde açılan ''Pedagojik Formasyon Eğitimi'' derslerinin tamamını alabileceklerdir.